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Fest saviour Bis Pie.

By Nathalya Barbosa - December 24, 2016

Struggling with Christmas dinner?
Dificuldades com a Ceia de Natal?


Don't know what to serve in the end of the fest? Waited until last minute to decided and now you don't know what to do? Fear no more! This recipe is super easy and you'll save the dinner in no time!

Você não sabe o que servir no fim da ceia? Esperou até o último minuto para decidir e agora não sabe o que fazer? Não se preocupe! Essa receitinha é super fácil e você vai salvar o jantar!

-Português


I decided to post this last minute dessert because I know how it is to be an undecided and busy person. We always delay our choices and when we realize, the time for a decision is already gone! But not in this case! You now have the perfect choice in front of you!

I know you are on rush so let's cut to the important part: The Bis Pie

Ingredients: 


- I did the recipe with 2 liters of Vanilla Ice cream or other that you prefer. (sorry about the image, I wrote it wrong :c )
- 2 cans of condensed milk (790 g)
- 1 can of cream milk (200 g)

How to prepare:

First you need to cut the Bis and put it in a recipient, covering the bottom. You should separate a few to decorate the pie later.


Once you did that you will need to do the chocolate cover.

For that you'll put the condensed milk, chocolate powder and butter in a pan. 


In medium heat you should always keep steering until the mixture starts to detach from the bottom. 

This should happen when you tilt the pan


Congratulations! You just learned how to cook the Brigadeiro, a super delicious and famous Brazilian sweet!

When it comes to that point you should add the Milk Cream.



You should keep steering again, but this time it shouldn't become so thick as the previous mix (it should be firm), so you need to turn the heat off earlier then you did before. 
It will look like some kind of a cream.

See? When you tilt the pan it doesn't detach as much as before.

Now you will pour that on top of the Bis layer that you created earlier.


The next step is to spread the Vanilla ice cream all over it:



Remember those Bis you separated before? Now it's time to use them! Decorate as you prefer! You can cut it and write with it or just crumble them just like I did.

Super cute right?

After ready you just need to put it in the freezer and serve at the end of the Christmas dinner! But you should do it now! So it has enough time to harden the ice cream!

And it tastes delicious! The Bis and Brigadeiro mix is awesome! I hope I helped you! If you try some day come here to tell me what you thought!

- Happy Christmas!
Nathalya.
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Eu decidi postar essa sobremesa de última hora, porque eu sei como é ser uma pessoa indecisa e ocupada. A gente sempre atrasa nossas escolhas e quando percebemos o tempo de decidir já passou! Mas não nesse caso! Você tem agora a escolha perfeita esperando por você!

Eu imagino que você esteja com pressa então chega de papo e vamos para o que importa: A torta de Bis

Ingredientes: 



- 2 litros de sorvete de creme (ou outro de sua preferência).
- 2 caixas de Bis.
- 6 colheres de sopa de achocolatado em pó.
- 2 colheres de sopa de manteiga.
- 2 latas de leite condensado (790 g)
- 1 lata de creme de leite (200 g).


Modo de preparo:

Primeiro você precisa cortar os chocolates e colocá-los em uma travessa, cobrindo o fundo. Ah, e não esqueça de separar alguns para decorar depois!



Depois de fazer isso você precisa fazer duas medidas de brigadeiro.

Para isso, é só colocar todo o leite condensado, achocolatado em pó e manteiga em uma panela.



Em fogo médio, fique misturando constantemente até a mistura começar a desgrudar do fundo da panela. 


Quando inclinar a panela isso deve acontecer.

Quando chegar nesse ponto, acrescente o creme de leite.



Fique mexendo de novo, mas dessa vez não tem que ficar tão grosso como antes. Para isso você tem que desligar o fogo antes de engrossar igual a última vez. 
Vai ficar parecendo meio que um creme.


Viu? Quando você inclinar a panela o brigadeiro tem que desgrudar menos que antes.

Agora você despeja isso em cima da camada de Bis.



O próximo passo é colocar o sorvete de creme por cima de tudo:



Reserve no congelador por 1 hora.

Lembra dos Bis que você separou mais cedo? É hora de usar! Decore a torta da maneira que preferir. Você pode cortá-lo e formar frases com eles (já fiz isso antes e fica bem legal) ou pode só esfarelá-los como eu fiz.


Super fofo, não?

Depois de pronta é só colocá-la no congelador e servir depois da ceia! Mas corre lá fazer, porque tem que dar o tempo do sorvete ficar mais firme!

E o gosto é delicioso! A combinação do Bis com o brigadeiro é perfeita! Espero que eu tenha te ajudado! Se algum dia você fizer essa receita venha aqui nos comentários e me conte o que achou!

- Happy Christmas!
Nathalya.

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2 comments

  1. Oh this sounds yum! Might have to try it out!!

    Laura || www.thelifeof-laura.blogspot.com.au xx

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  2. It's really yummy!! If you do tell me what you think!
    XX

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